06/10/2008

Made in Sweden

Pazarlama dehasi mi demeli bu anlamsiz yuzuklere? Tanismamiz uzaktan, supermarketin kasa kuyrugunun bir hayli uzun olmasindan kaynaklandi. Yoksa anahtarliklar, araba kokulari, ciklet ve bilumum "temptation" urun arasindan dikkatimi cekmeyecekti kendisi. Pazar gunleri acik mahallenin tek supermarketi olmasindan oturu, herkes hucum etmis, kuyruk uzayip gitmis. Sikintidan saga sola bakinirken,ihtiyacim olmayan voodoo bozmasi cep telefonu susune takilip kalmak uzereyken, yanda tum hasmetiyle duruyor singelring.


" There are engagement rings and wedding rings, but there was no such thing as a ring for single men and women. Why not? If anyone needs to signal one’s civil status, it’s a Single. "

sloganiyla pazarlanmaya calisilinan bu iskandinav urununu ister yuzuk, isterseniz kolye seklinde kullanabiliyorsunuz. Yuzugun icerisinde yer alan seri numarasi sayesinde 20nin uzerinde ulkede uyesi olan bu komunitede kendinize yer edinebilirsiniz, elmanin bir diger yarisini bu yuzuk yardimiyla (!!) bulabilirsiniz.

Hatta isin suyunu cikarma amacli, minik puppynizin tasmasini da ayni siteden tedarik etmeniz mumkun. Saf olmayin, minicik kopeciginizin soyu/sopuna katki degil amac, daha ziyade insanoglunun kendi cikarlari on planda su durumda. Cok insan gordum uzun sure single kaldiktan sonra hayvan sevgisi edinen. Bu yuzuk belki de onlarin hayatini kolaylastirir, her aksam rahat koltuklarindan kalkip mahallede iki tur atma derdinden kurtarir. Simdi bakiyorum da cok mu acimasizim?

2 comments:

shadowboxer said...

yeni bir pazarlama ürünü olarak görülmesinin yanı sıra esasında mantıken çok doğru bir noktaya işaret etmiyor mu? evli olduğunu / nişanlı olduğunu göstermek sadece "hava atmak için" iken bir "signal" vermesi gereken ya da vermeye ihtiyaç duyanlar single olanlar değil mi hakkaten? biz tek taş, üç taş, beştaş, yedi taş olmadı tam tur diyarına yolculuğa çıkmadan bir evvelki adımda para harcanacak bir ürün bulunmuş diye mi düşünmeliyiz yoksa netlog, sanalalem, partnerim filan gibi saçmasapan sanal alemlerde eş edinmeye çalışanların aslında parmaklarına yüzüklerini takıp insanca sosyalleşmesi gerektiğini mi?
hoşmuş yani yüzükler, ben beğendim :)

Anonymous said...

neden uzun süredir yazmıyorsun?