18/06/2008

My fair lady...

Yihuuuuu!!! Sonunda FanFanLaTulipe palet ayaklarini Londra topraklarina degdirebildi. English breakfast’i sevemedi, cunku fasulyeler/cokca et onun sabah agiz tadi degildi. Ama cayi pek begendi. Cunku buralarda satilan multinasyonel liptondan umdugunu bulamayinca gittigi Barcelona Teashop bile ona aradigi lezzeti sunamamisti. Cay donemi onun icin kapanmisti artik, cunku umitsizdi.

Birinci tekil sahsa donmek gerekirse, Londra’ya giderken kafamda kurdugum gorulecekler/yapilacaklar listesinin 2 numarali maddesi cay almakti. Marks and Spencer’a girdigimde, kasiyersiz kasalari kesfedince, hele bir de alnimin akiyla caylari barkodlari okuyan aletten gecirip bir de torbalara yerlestirince, sonra denemeler yapip aleti kurcalamaya baslayinca , odemeyi yapip elimde torba cikarken -0- seklindeki agzimi kapatmayi unutunca, bambaska bir boyutta oldugumu anladim.

Birinci maddede su unlu kirmizi cift katlilara binmekti. Routemaster olarak geciyor adi. Bizim bindigimiz ne yazik ki orjinali degildi, her tarafi kameralarla kapli yalanciktan olaniydi. Yine de iki katli ve kirmiziydi, bu maddenin yanina bir cek isareti koyabilirim.

Turistik kliseler yerine getirildi: Big Ben, London Eye, Portobello, Oxford Street, kapandigi icin icine giremeden de olsa Tate, Brick Lane Market, uzaktan Buckingham Palace, parklar bahceler…

Iki gune ne kadar cok sey sigdirmisim, neleri sevmisim: Insanlarinin rahatligini, renk renk olmalarini, esprileri bitmeyen tukenmeyen garsonlarini, tam benlik havasini, karmasasini, nefis cukulatalarini (lokumlu olanlarini gordum, fikir olarak ne kadar guzel, turkish delight, milliyetci damarim tuttu, aldim denedim ve gordum ki tat tam bir felaket!), minicab diye adlandirilan mikrofonlu&kamerali taksilerini, aksanlarini, canayakin ac sincaplarini...

Voili voilou bavulumdan cikardiklarim:



10 comments:

Goddess Artemis said...

Babetleriniz pek güzelmiş, pek şıkmış. Güle güle kullanın! :o)

Fanfan La Tulipe said...

gule gule sadece 1 ay kullanabildim Goddess A., sonrasinda paramparca oldu,basina bir kaza gelmeden, benim herhangi bir mudahalem olmadan... yavas yavas...

si-men said...

yazmana çok sevindim, ay yaşasın dedim geri gelmiş, olley. londra dolu dolu geçmişe benziyor, keyiflendim senin için :)

Fanfan La Tulipe said...

si-mennnn!!! niye ben boyleyim? kafamda tonla yazi yaziyorum, gordugum her garip sey tam limonyalikondillik diyorum, ama gel gor ki icraata geciremiyorum. Bu yaziya da iste sikildigimda baslamistim, demek ki daha cok sikilmaliymisim! Bekleyenler de varmis demek ki beni burda, ne mutlu bana :)

Hollystone said...

İngiltere'de neden herşey fairtrade bir onu çözemedim, topman'in online shop'unda da herşey fairtrade anladık ucuzcu millet olmaya çalışıyorlar da nedir bu mainstream durum bilemedim.

Londra'ya gitmişken aslında ingiliz indie ortamlarına girip çıkmak, bir yerlerden bir the cribs ya da arctic monkeys şovu bulup izlemek gerekirdi sanki :) En büyük idealim olduğunu düşünüyorum :D

Gonca Duyan said...

Sanırım aynı tarihlerde oradaymışız:)belki de teğet geçtik.yazamama durumunu anlıyorum garip bir duygu çok isteyipte, çok şeyi yakalayıpta yazamamak.ama umarım yazarsın,senin gözlerinden gördüklerini paylaşırsın..

Mr_TD said...

babetlerin icindeki sekerler ne oldu :D?

Berceste said...

Cay icin bir dahaki ziyaretinde Whittard'i ya da Twinings'i oneririm.

B5 said...

Kafadakileri dokememek demissin ya yorumunda, aynen oyle. 5 ay olacak yine Paris'e geri geleli : (((.. Sen yoksun tabii. Yazmak icimden gelmiyor benim de. Sen gezmene bak yine, birinci tekil sahistan hissediyorsun nasilsa :)

Caydan anlamam ama son donemler beyaz cay iciyorum, tavsiye ederim. Twinings dahi cikardi buralarda bu beyazi.

Fanfan La Tulipe said...

Hepinize bir sözüm var: ama ilk başta dikkat dikkat! karakterlerden de anlaşılabileceği gibi IST dayım, su an annemle oturmuş kahvemi içiyorum şu klavyeye alışmaya çalışırken.

bütün müzik/çay önerilerini dikkate alıyorum, aklımın bir köşesine yazıyorum. İspanya'da çok kötü besleniyormuşum annemin ultra sağlıklı yemekleriyle cumartesi bir nişanda giyeceğim elbise şimdiden bol gelmeye başladı.Oley!!