26/06/2007

Bir enteresan tasinma hikayesi

Sabahin 7 bucugunda, goz kenari capaklari durur iken, karsilastigim manzara. Bir garip tasinma hikayesi (en azindan benim icin). Konvansiyonel yollardan esya tasimak yasaklanmis, ammann!! merdivenler zarar gormesin. Kare kare:







7 comments:

Anonymous said...

Merhaba,
Geçmiş olsun gerçekten :) burda işler böyle yürümüyor.

http://mutantx.blogcu.com

Goddess Artemis said...

@ Fanfan La Tulipe:

Hiç şaşmadım! ;o) Fransızlar, Türkçe'de "acayip, akıl almaz, alışılmadık, anormal, aşırı, ayrı, ayrıksı, benzersiz, doğaüstü, değişik, ender, eşsiz, fahiş, farklı, fevkalade, fevkalbeşer, garip, gayrıtabii, görülmedik, harika, ilginç, inanılmaz, kuraldışı, mucizevi, olağandışı, olağanüstü, özgün, sapak, sapık, şaşılacak, şaşılası, tuhaf, yabansı, yadırganacak" kelimelerinin tamamına karşılık gelen; "excentrique" gibi bir sözcüğü icat etmiş, lisanlarına kazandırmış bir millettir.

Mr_TD said...

bu tip "vincler" burda da cok var,eysa tasimanin yaninda en cok dati tamirinde de kullaniyor ,yilin belli dönemlerinde ortalikta bitiveriyorlar 3er,5er :)

ama her eve lazim, özellikle de alisverislerde :),hatta bir ucunu buzdolabina sokacaksin ki sonra yerlestirme isi de olmasin ,kih kih,kendimi cok zihni sinir mucit gibi gördüm :)

Fanfan La Tulipe said...

Yasemin, benim icin enteresan bir deneyim oldu, hatta Istanbul'da da bu sekilde tasinmalarin gerceklesmesi taraftariyim. Bloke edilen asansorlere karsi iyi bir cozum bence!

Goddessartemis,"excentrique" kelimesini yaratmis olup nice egzantrik eseri (eiffel kulesi nasil bir beynin eseridir?) dunya kulturune katmis olsalar bile, hayatim boyunca gordugum en asiriliktan uzak, hatta tirinim tirinim kacan bir millet bu fransiz milleti.

Mr Turkish Delight, cok miskin gordum seni ;)

Mr_TD said...

ya bu havalar böyle yapti beni,aslinda üsengiclik yapmiyorum artik,üzümleri bile tek tek tasiyorum :D

evinkedisi said...

Bu değiştirdiğim sekizinci ev, hiçbirinde böyle bir mekanizmayla karşılaşmadım. Hep ağızlarında vardır da bir gelip de kuran olmadı. Tarabya'dan eşyaları alırken zaten kartal yuvası gibi bir yerdi mümkün göremediler, Antalya'daki evlerin arasına sokamadılar. Yapamadılar edemediler... Bence hakikaten harika bir olay, her eve lazım ama Türkiye'deki gibi, yamuk yumuk heryere, 2 cmkarelik alana yetmiş kişi sığdıracağız mantığıyla bina dikenlere ne kadar uygulanası bilmiyorum. Seni linklerime eklemeyi unutmuşum, şimdi yapıyorum :)Görüşmek dileğiyle.

Fanfan La Tulipe said...

Bilmiyorum Mr Turkish Delight, halen ayni post'a donup donup durmaktayiz. Uzumleri tasimak yerine daha yararli seyler yapsan ;)Bunu soyleyen ben, dunyanin en tembel insani!

Evin kedisi hosgeldin!!! Bu alet aslinda kucuk, her yere sigmasi lazim. Malum havalar isinmaya basladi, tasinma donemine girildi, heryerde mantar gibi bitiyorlar.